Maden ihracatçıları ABD pazarında konumu güçlendirecek

Ege Maden İhracatçıları, ABD Pazarındaki Konumunu Güçlendirmeye Odaklanıyor

İZMİR (İGFA) – Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın alınan yeni gümrük vergileri kararı sonrasında, Türk doğal taş sektörü, ABD pazarında Avrupa ve Uzakdoğulu rakiplerine karşı avantaj sağlayacağına inanıyor.

Türkiye’den ABD’ye yapılan doğal taş ihracatında %10’luk gümrük vergisi uygulanması, Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu tarafından olumlu bir gelişme olarak değerlendirildi. Alimoğlu, Türkiye’ye uygulanan verginin düşük olmasının olumlu bir adım olduğunu belirterek, yıllık 3,5 trilyon dolarlık ithalat hacmi bulunan ABD’ye 2024 yılında 432 milyon dolar olan doğal taş ihracatının kısa vadede 500 milyon dolara, uzun vadede ise 1 milyar dolara ulaşmasını hedeflediklerini dile getirdi.

Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Alimoğlu, 2024 yılında gerçekleştirilen mali genel kurul toplantısında yaptığı konuşmada, “ABD’nin yeni gümrük vergisi politikası gereği; İtalya ve İspanya gibi Avrupa Birliği ülkelerinden yapılan benzer ürünlerin ihracatına %20 ek vergi uygulanmaktadır. Ancak Türk doğal taş üreticileri olarak, üretime, istihdama ve ihracata olan güvenimizi sürdüreceğiz. Şartlar ne olursa olsun endişe edecek bir durum söz konusu değil. ABD pazarında ilgi gören Türk doğal taşları için canlı bir talep bulunmaktadır” dedi.

MADEN İHRACATÇILARI KÜRESEL PAZARLARDA

Alimoğlu, İzmir Marble Fuarı’nın 2024 yılı etkinlikleri kapsamında Almanya, Azerbaycan, Katar, Suudi Arabistan gibi ülkelerden alıcıları bir araya getirerek Alım Heyetleri düzenlediklerini söyledi. Bu tür organizasyonların sektörün uluslararası alanda tanınmasına ve ticaret hacminin artmasına büyük katkı sağladığını belirtti.

Alimoğlu, “9-12 Nisan 2025 tarihlerinde düzenlenecek olan 30. İzmir Marble Fuarı’nda Güney Kore, Fransa, Azerbaycan, Kanada, Suudi Arabistan ve Hindistan’dan katılımcıların yer aldığı yeni bir Alım Heyeti organizasyonu gerçekleştireceğiz. Geçtiğimiz aylarda, Dubai’nin önemli ticaret merkezlerinden Big 5 Dubai Expo etkinliğiyle eş zamanlı olarak Sektörel Ticaret Heyeti düzenledik. ABD’nin Las Vegas ve Los Angeles şehirlerindeki TİSE Fuarına paralel olarak bir Sektörel Ticaret Heyeti organizasyonu düzenledik. İngiltere’deki Surface Design Show kapsamında gerçekleştirilen Sektörel Ticaret Heyeti organizasyonunun ardından, Mayıs ayında Avustralya’nın Sidney şehrine bir Sektörel Ticaret Heyeti düzenleyeceğiz. Ege Maden İhracatçıları Birliği olarak küresel pazarlarda etkin bir şekilde yer alıyoruz. Üyelerimizin yeni pazarlar bulmalarına ve pazar paylarını artırmalarına yardımcı olmak adına etkinliklerimizi sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Related Posts

70 yıllık Türk tekstil devi iflasın pençesinde

1954 yılından bu yana tekstil sektöründe faaliyet gösteren Çiçekçi Tekstil, yaşadığı mali darboğazın ardından konkordato ilan etti.

McDonald’s’ın küresel satışları düştü

ABD’li hızlı servis restoran zinciri McDonald’s’ın küresel satışları, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 1 azaldı.

Bankaların rekabeti hızlandı: İşte Mayıs ayında en yüksek emekli promosyonu veren bankalar

Mayıs 2025’te emeklilere verilen promosyonlar 12.000 TL’den başlayıp 27.000 TL’ye kadar çıkıyor. İşte banka banka en yüksek promosyonu veren kurumlar ve detaylı şartlar…

Altın fiyatlarında dalgalanma sürüyor: Düşüş ne zaman sona erecek?

Altın fiyatları hafta boyu düşüşünü sürdürdü. Küresel bankalar uzun vadeli yükseliş beklentisini sürdürüyor. Uzmanlar, kısa vadeli dalgalanmalara karşı temkinli olunması gerektiğini belirtiyor.

Emek ve Dayanışma Günü’nde kent içi raylı sistem hatları ücretsiz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde (yarın) Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı’nın ücretsiz olarak hizmet vereceğini duyurdu.

Liste değişti: Tarım Bakanlığı sahte markaları ifşa etti!

Tarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesini güncelledi. Yeni listede peynirden zeytinyağına kadar birçok üründe taklit ve tağşiş tespit edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir