Google Mesajlar’a yeni özellik: Hassas içerik uyarıları

Google Mesajlar Güvenlik Özelliği ile Güçleniyor

Teknoloji devi Google, popüler mesajlaşma uygulaması Google Mesajlar için yeni bir gizlilik ve güvenlik özelliği üzerinde bir süredir çalışıyordu.

Geçtiğimiz yıl duyurulan ve şubat ayında kullanıma sunulacağı vadedilen bu özellik, bazı gecikmelerin ardından nihayet beta sürümü kullanıcılarıyla buluşmaya başladı.

Bu yeni özellik, “hassas içerik uyarıları” olarak adlandırılıyor ve temel amacı, kullanıcılara gönderilen potansiyel olarak müstehcen veya çıplaklık içeren görüntüleri, kullanıcı görmeden önce tespit edip bulanıklaştırmak.

Sistem, bir fotoğrafın hassas içerik barındırıp barındırmadığını algılayarak otomatik olarak gizliyor.

Özellik Nasıl Çalışıyor

Kullanıcı, bulanıklaştırılmış bir görüntüyle karşılaştığında çeşitli seçeneklere sahip oluyor. İsterse görüntüyü görüntülemeyi seçebilir, göndereni engelleyebilir veya uyarının neden gösterildiği hakkında daha fazla bilgi alabilir.

Görüntüyü görmeye karar veren kullanıcılar için, sonrasında tekrar bulanıklaştırma seçeneği sunulması da düşünceli bir detay olarak öne çıkıyor; bu, telefonu başkasına verirken istenmeyen sürprizlerin önüne geçmeyi sağlıyor.

Özellik sadece gelen mesajlar için değil, giden mesajlar için de çalışıyor; hassas olarak algılanabilecek bir görüntüyü göndermeye veya iletmeye çalıştığınızda, Google Mesajlar bir uyarı göstererek ne paylaşmak üzere olduğunuzu bildiriyor ve göndermeden önce onayınızı istiyor.

Bu özelliğin en önemli yönlerinden biri, tüm tespit ve analiz işlemlerinin tamamen kullanıcının cihazında gerçekleşmesi.

Android’in SafetyCore sistemi sayesinde, görüntü analizleri veya bu analizlerin sonuçları hiçbir şekilde Google’ın sunucularına gönderilmiyor, böylece kullanıcı gizliliği en üst düzeyde korunuyor.

Şu an için bu özellik yalnızca fotoğraflar için geçerli ve videoları kapsamıyor. Ayrıca, yalnızca Google Mesajlar gibi uyumlu uygulamalar tarafından talep edildiğinde devreye giriyor.

Hassas içerik uyarıları özelliği, yetişkin kullanıcılar için varsayılan olarak kapalı durumda bulunuyor ve isteğe bağlı olarak ayarlar menüsünden aktif edilebiliyor.

Ancak, denetlenen hesaplara sahip gençler için bu ayar kilitli ve ebeveyn kontrolü Family Link uygulaması üzerinden sağlanıyor.

Related Posts

Google’a rakip oldular! Mercedes, BMW ve Volkswagen’den dikkat çeken ortaklık

Aralarında Mercedes-Benz, BMW ve Volkswagen’in de olduğu Almanya otomotiv sektörünün önde gelen 11 şirketi, yeni nesil araç yazılımlarında Google gibi teknoloji devleriyle rekabet edebilmek için güçlerini birleştirdi.

HIV/AIDS’e karşı tıpta dev ilerleme: ABD koruyucu aşıyı onayladı!

HIV virüsüne karşı koruyucu olarak geliştirilen Lenacapavir iğnesinin kullanımı ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onaylandı.

Bilek güreşi branşında Kayseri’ye 45 madalya

Bu yıl 45 madalya alınan bilek güreşi branşında önemli derecelere imza atan sporcular; Kayseri Gençlik ve Sporİl Müdürü Ali İhsanKabakcı’yı ziyaret etti.

Hafıza kapasitesinin anahtarı hücreler keşfedildi

Yıllardır hafıza ve düşüncenin mimarları olarak yalnızca nöronlara odaklanan bilim dünyası, yeni bir çalışmayla bu anlayışı sorgulatacak bir bulguya ulaştı. Mayıs ayında PNAS dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, yıldız şeklindeki beyin hücreleri olan astrositler, beynin devasa hafıza depolama kapasitesinden sorumlu olabilir.

Yapay bebek tartışması alevlendi: Şirketin yeni ürünü ‘midemi bulandırıyor’

Bilim dünyasından ve kamuoyundan gelen tepkiler çığ gibi büyüyor. 25 yaşındaki Kian Sadeghi tarafından kurulan genetik test girişimi Nucleus Genomics, “Nucleus Embryo” adını verdiği yeni ürünüyle tepkilerin odağına oturdu. Şirketin iddiasına göre bu …

Chatgpt’den iş dünyasına özel yeni özellikler: Bulut entegrasyonu ve toplantı kaydı geldi

Bu yenilikler arasında farklı bulut servisleriyle entegrasyonlar, toplantı kayıt ve döküm özellikleri ve derinlemesine araştırma için araç bağlantılarını sağlayan MCP (Model Bağlam Protokolü) desteği bulunuyor. BULUT SERVİSLERİYLE GÜÇLENDİRİLMİŞ …