Beynini istediği gibi büyütüp küçültebiliyor. Bilim insanları seçilmişleri keşfetti

Hint Sıçrayan Karınca Kolonilerinin İşlevsel Varlığının Sırrı Açığa Çıktı

ABD’deki Kennesaw Üniversitesi’nden yapılan araştırmaya göre, Hint sıçrayan karınca kolonileri sonsuza kadar var olabilme yeteneğine sahip.

Araştırmacılara göre, bir karıncanın işçi mi yoksa kraliçe mi olacağı larva aşamasında belirleniyor. Kraliçe adayları iyi beslenir ve doğru hormonlarla beslenirse koloninin başına geçme şansı artıyor. Diğer karıncalar ise işçi olarak kalıyorlar.

Öte yandan, Hint zıplayan karıncalarının işçileri, kraliçelerinin ölümünün ardından yumurtalıklarını büyüterek kendilerini kraliçe gibi göstermeye başlıyorlar.

Çalışmaya göre, sözde kraliçe karıncaların yaşam beklentileri artıyor ve yumurtalıkları büyürken beyinleri küçülüyor. Bu durum, kaynakları yumurta üretimine yönlendirmek için bir adaptasyon olarak görülüyor.

Çalışmanın lideri Dr. Clint Penick, Hint zıplayan karıncaların yetişkinlik döneminde kendilerini dönüştürme yeteneğine sahip olduklarını belirtti.

Çalışmanın detayları Royal Society’nin Proceedings B adlı bilimsel dergisinde yayımlandı.

Related Posts

Google’a rakip oldular! Mercedes, BMW ve Volkswagen’den dikkat çeken ortaklık

Aralarında Mercedes-Benz, BMW ve Volkswagen’in de olduğu Almanya otomotiv sektörünün önde gelen 11 şirketi, yeni nesil araç yazılımlarında Google gibi teknoloji devleriyle rekabet edebilmek için güçlerini birleştirdi.

HIV/AIDS’e karşı tıpta dev ilerleme: ABD koruyucu aşıyı onayladı!

HIV virüsüne karşı koruyucu olarak geliştirilen Lenacapavir iğnesinin kullanımı ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onaylandı.

Bilek güreşi branşında Kayseri’ye 45 madalya

Bu yıl 45 madalya alınan bilek güreşi branşında önemli derecelere imza atan sporcular; Kayseri Gençlik ve Sporİl Müdürü Ali İhsanKabakcı’yı ziyaret etti.

Hafıza kapasitesinin anahtarı hücreler keşfedildi

Yıllardır hafıza ve düşüncenin mimarları olarak yalnızca nöronlara odaklanan bilim dünyası, yeni bir çalışmayla bu anlayışı sorgulatacak bir bulguya ulaştı. Mayıs ayında PNAS dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, yıldız şeklindeki beyin hücreleri olan astrositler, beynin devasa hafıza depolama kapasitesinden sorumlu olabilir.

Yapay bebek tartışması alevlendi: Şirketin yeni ürünü ‘midemi bulandırıyor’

Bilim dünyasından ve kamuoyundan gelen tepkiler çığ gibi büyüyor. 25 yaşındaki Kian Sadeghi tarafından kurulan genetik test girişimi Nucleus Genomics, “Nucleus Embryo” adını verdiği yeni ürünüyle tepkilerin odağına oturdu. Şirketin iddiasına göre bu …

Chatgpt’den iş dünyasına özel yeni özellikler: Bulut entegrasyonu ve toplantı kaydı geldi

Bu yenilikler arasında farklı bulut servisleriyle entegrasyonlar, toplantı kayıt ve döküm özellikleri ve derinlemesine araştırma için araç bağlantılarını sağlayan MCP (Model Bağlam Protokolü) desteği bulunuyor. BULUT SERVİSLERİYLE GÜÇLENDİRİLMİŞ …