İşte Türkiye’de eleman bulmakta en çok zorlanılan meslek

İŞKUR Raporuna Göre En Fazla Eleman İhtiyacı Olan Meslekler Belli Oldu

Türkiye İş Kurumunun (İŞKUR) “2024 Türkiye İşgücü Piyasası Araştırma Raporu”na göre, eleman temininde en fazla zorluk çekilen meslekler arasında garsonluk, dikiş makineciliği ve kaynakçılık ilk sıralarda yer alıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ülkenin üreten ve istihdam olanaklarını genişletmeyi hedeflediğini belirterek, politikalarını bu doğrultuda şekillendirdiklerini sosyal medya hesabından duyurdu.

86 BİN İŞ YERİYLE GÖRÜŞME YAPILDI

Bakan Işıkhan, İŞKUR tarafından hazırlanan 2024 İşgücü Piyasası Araştırması sonuç raporlarının yayımlandığını ve 2 kişi üzeri istihdam sağlayan 86 bin iş yeriyle görüşme gerçekleştirdiklerini açıkladı. En fazla iş gücü ihtiyacının imalat sektöründe olduğunu belirten Işıkhan, 20 ve üzeri çalışanı olan iş yerlerinde yüzde 29,7 oranında açık iş bulunduğunu dile getirdi.

EN ÇOK AÇIK İŞİN BULUNDUĞU MESLEKLER

İŞKUR raporuna göre, en fazla açık işin bulunduğu meslekler arasında garsonluk, dikiş makineciliği, satış danışmanlığı, temizlik görevliliği, gazaltı kaynakçılığı, kasiyerlik, paketleme ve konfeksiyon işçiliği ile yük ve yolcu taşımacılığı şoförlükleri yer alıyor. Eleman temininde en çok zorluk çekilen mesleklerin başında garsonluk gelirken, onu dikiş makineciliği, kaynakçılık, temizlik görevliliği, sıvacılık, satış danışmanlığı, yük ve yolcu taşımacılığı şoförlüğü ve gazaltı kaynakçılığı takip ediyor.

GELECEĞİN MESLEKLERİ BELİRLENDİ

Raporda, geleceğin meslekleri olarak öne çıkması beklenen alanlar arasında yazılım ve inşaat mühendislikleri, yapay zeka, e-ticaret ve bilişim uzmanlıkları, yapay zeka geliştiriciliği, dil ve konuşma terapistliği ile CNC operatörlüğü yer alıyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Erdem Aksoy – Ekonomi

Related Posts

Yapay zeka kullanılan filmler Oscar için yarışabilecek

Yapay zeka ürünü filmlerin sayısı her geçen gün artarken Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) bu gelişmeye kayıtsız kalmadı. Akademinin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, bu yıl …

Öğretmenlere kapı gösterildi, Akit’in yazarına dokunulmadı

“Proje okullarında 20 binden fazla öğretmenin ‘norm kadro’ gerekçesiyle görev yerlerinin değiştirilmesi’ Ankara’nın köklü okullarından olan Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde 19 öğretmenin görevinden alındığı biliniyor. Okulda öğretmenlerin görevden alınması öğrenci protestolarına neden olurken, okulda fizik öğretmeni olarak çalışan Yeni Akit gazetesinin eski yazarı Alparslan Aydar’ın “görev süresi dolmasına” karşın görevinden alınmaması dikkat çekti. Aydar, başta İstanbul Sözleşmesi olmak üzere kadın haklarına yönelik birçok yasal düzenlemeye karşı yazılarıyla biliniyor.

Atlas Üniversitesi 1. Psikoloji Öğrenci Kongresi düzenlenecek

İstanbul Atlas Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü ve Psikoloji Kulübü tarafından düzenlenen Atlas Üniversitesi 1. Psikoloji Öğrenci Kongresi, 24 Nisan 2025 tarihinde gerçekleşecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan Tarım Girişimcisi Gençlere Destek Programı Başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından tarım girişimcisi gençlere destek verme ve gençleri tarıma teşvik amacıyla düzenlenen “Fikirden Hasada: Gençler İçin Tarımda Girişimcilik ve İnovasyon Programı” başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik …

Çilimli Kaymakamı, Koltuğunu Çocuklara Devretti

DÜZCE(İHA) – Çilimli Kaymakamı Furkan Alpay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinliklerde koltuğunu çocuklara devretti. Çilimli Kaymakamlık makamında düzenlenen temsili devir teslim töreninde, Kaymakam …

2025-ALES/2 başvuruları başladı mı? 2025-ALES/2 ne zaman?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilecek 2025-ALES/2 sınavı için geri sayım başladı. Peki, 2025-ALES/2 başvuruları başladı mı? 2025-ALES/2 ne zaman?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir