Kan ve Kemik İliği Nakli Kongresi KKTc’de Gerçekleşti

Ulusal Kan ve Kemik İliği Nakli Kongresi Kuzey Kıbrıs’ta Gerçekleşti

Ulusal Kan ve Kemik İliği Nakli Kongresi, 10-12 Nisan tarihlerinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde düzenlendi. Toplam 256 katılımcının yer aldığı kongrede, 217’si sağlık uzmanıydı. Kongre boyunca 21 oturum ve çeşitli paneller gerçekleştirildi.

Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hakan Göker Kongrede Konuştu

Kongre kapsamında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Kemik İliği Nakli Derneği Başkanı Prof. Dr. Hakan Göker, kan ve kemik iliği nakli konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Göker, derneklerinin kuruluşundan itibaren sektörde önemli bir konuma geldiğini ve genç hematologlara eğitim fırsatları sunduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Göker, derneğin uluslararası toplantılara katılım sağladığını ve Türk hematologları için sektördeki yenilikleri takip edip aktardığını belirtti. Ayrıca, derneğin sosyal projelere de önem verdiğini ve TEMA bağışları ile çevreye katkıda bulunduğunu ifade etti.

Kan ve Kemik İliği Nakli Hangi Hastalıklarda Kullanılıyor?

Prof. Dr. Göker, kan ve kemik iliği naklinin çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılabileceğini açıkladı. Bunlar arasında kan kanserleri (AML, ALL, NHL, Hodgkin lenfoma, multiple myeloma, KML, KLL, MDS), aplastik anemi, PNH, talasemi, immün yetmezlik durumları gibi hastalıklar yer almaktadır.

Car-T Tedavileri Konusunda Değerli Konuşmacılar

Prof. Dr. Göker, derneğin Car-T tedavileri konusundaki çalışmalarını da vurgulayarak, bu alanda dünyanın önde gelen isimlerini kongreye davet ettiklerini belirtti. Güney Kore Kan ve Kemik İliği Nakli Derneği ile ortaklaşa düzenlenen panelde, değerli konuşmacıların deneyimlerini paylaştığını ve katılımcılara farklı perspektifler sunma fırsatı verdiğini söyledi. – İSTANBUL

Related Posts

Liste değişti: Tarım Bakanlığı sahte markaları ifşa etti!

Tarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesini güncelledi. Yeni listede peynirden zeytinyağına kadar birçok üründe taklit ve tağşiş tespit edildi.

Avrasya Tüneli, dünyada Mavi Nokta Sertifikası alan ilk proje oldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrasya Tüneli’nin dünyada Mavi Nokta Ağı Sertifikası’nı alan ilk ulaştırma projesi olduğunu duyurdu. Bakan Uraloğlu, “Ülkemizden de ilk defa bir proje Mavi Nokta Ağı Sertifikası aldı. Avrasya Tüneli aynı zamanda dünya genelinde sertifikasyon sürecini başarıyla tamamlayan ilk dört projeden biri oldu.” dedi.

Konya’da don felaketi: Kiraz ve meyve bahçeleri büyük zarar gördü

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Konya Akşehir’de don nedeniyle meyve ağaçlarında yüzde 90’a varan zarar meydana geldiğini belirterek, üreticinin desteklenmesi çağrısında bulundu. Özellikle badem, ceviz, kayısı ve kiraz bahçeleri ağır hasar aldı.

SGK uzmanı açıkladı: Bu hastalıklara sahip olanlara erken emeklilik hakkı tanınıyor

Sosyal Güvenlik uzmanı İsa Karakaş’ın Türkiye Gazetesi’nde yazmış olduğu köşe yazısında, psikolojik hastalıkları bulunan sigortalılar için malulen veya engelli erken emeklilik imkanlarının bulunduğuna dikkat çekti. Birçok hastalık, yaş şartı aranmaksızın emeklilik hakkı sağlıyor. İşte konuya dair tüm detaylar…

Bakan Kurum hasar tespit çalışmalarındaki son durumu paylaştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum hasar tespit çalışmalarındaki son durumu paylaştı.

Petrol fiyatlarındaki gerilemenin Türkiye’nin enerji faturasını hafifleteceği öngörülüyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın “kurtuluş günü” olarak nitelendirdiği 2 Nisan’dan bu yana Brent petrol yüzde 10,5 düşerek yaklaşık 7,8 dolar, WTI ham petrol ise yüzde 10,7 azalarak yaklaşık 7,6 dolar değer kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir