Türkiye’den bilim insanları ABD’nin lider üniversitesiyle geleceğin kanser tedavilerini geliştirecek

İstinye Üniversitesi ve Liv Hospital, Pennsylvania Üniversitesi ile Yaptıkları İş Birliğiyle Kanser Tedavisinde Yenilikler Peşinde

İstinye Üniversitesi, Liv Hospital ile Pennsylvania Üniversitesi’ne bağlı önde gelen Perelman Tıp Fakültesi arasında gerçekleştirilen iş birliği sayesinde dirençli kanser tedavisinde yeni yöntemler geliştirmeyi hedefliyor. Bu kapsamda Türkiye’de üretilebilecek hücrelerin de kullanılması planlanıyor.

Türk Hekimler Uluslararası Uygulamaları Yakından İnceleyecek

Pennsylvania Üniversitesi Perelman Tıp Fakültesi uzmanlarının görüş ve değerlendirmelerinden faydalanacak olan İstinye Üniversitesi ve Liv Hospital hekimleri, uluslararası meslektaşlarıyla etkileşime geçerek alanlarında ilerleme kaydedecek.

“Bilimsel İş Birlikleri Sağlık Sektöründe Dönüşüm Sağlıyor”

Ortak biyomedikal araştırmalar için sağlam bir temel oluşturulacak olan iş birliği, bilgi üretimini, inovasyonu ve insan sağlığına katkıyı amaçlıyor. İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, iş birliğinin sağlık sektöründe ilerlemenin anahtarı olduğunu vurguluyor.

Hücre Üretimi Türkiye’de Yapılacak

Liv Hospital Rejeneratif Tıp ve Kök Hücre Merkezi Direktörü Prof. Dr. Erdal Karaöz, Pennsylvania Üniversitesi ile yapılan iş birliğinin Türkiye’de öncü bir adım olduğunu belirterek, hücre tedavisinde kullanılan hücrelerin Türkiye’de üretileceğini açıklıyor.

Geleceği Planlayan Bir Vizyonla Hareket

Liv Hospital Grup Koordinatörü ve İstinye Üniversitesi İcra Kurulu Üyesi Meri İstiroti, bu iş birliğinin Türkiye’nin sağlık alanındaki uluslararası konumunu güçlendireceğine inanıyor. İstiroti, iş birliğinin sadece kurumlar için değil, aynı zamanda hastalar, öğrenciler ve genç araştırmacılar için de fırsatlar yaratacağını vurguluyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Masa basında çalışanlar dikkat! Günde kaç adım atmanız gerektiği açıklandı

Yetişkin bireyler için sıkça önerilen 10 bin adım hedefi, aslında herkes için uygun olmayabilir ancak yeni bir araştırma, masa başında çalışan ve günümüzün giderek artan hareketsiz yaşam tarzına sahip bireyleri yakından ilgilendiren çarpıcı sonuçlar sundu. Günde 9 bin ila 10 bin adım atmak, uzun süre oturmanın kalp hastalıkları ve erken ölüm üzerindeki olumsuz etkilerini önemli ölçüde azaltabiliyor.

Hakem Abdullah Buğra Taşkınsoy Hastaneye Sevk Edildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde TÜMOSAN Konyaspor ile Galatasaray arasında oynanan maçın öncesinde rahatsızlık geçiren hakem Abdullah Buğra Taşkınsoy’un hastaneye sevk edildiğini açıkladı. TFF’den yapılan …

Yenidoğan Çetesi Davasında Başhemşire Savunma Yaptı

Yenidoğan Çetesi davasında Medilife Hastanesi Başhemşiresi savunma yaptı “Hastane yönetimi bizden hasta bulmamızı istiyordu” “Başhemşire olmama rağmen hastanenin yenidoğan ünitesine müdahale edemiyorum çünkü orası bir işletmeye bağlı ve o şekilde …

Van’da Sağlık Ekiplerinin Hızlı Müdahalesiyle Anne ve Bebeği Hayata Döndü

Van’da sağlık ekipleri zamanla yarıştı: Anne ve bebek hayata döndü VAN – Van’ın Çatak ilçesinde 43 haftalık hamile bir kadının doğumunda yaşanan komplikasyonlar, sağlık ekiplerinin zamanında müdahalesi sonucu hem annenin hem de bebeğinin hayatını …

Ordu’da LNG Yüklü Tankerde Gaz Sızıntısı İhbari

Ordu’da sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) yüklü tankerde ‘gaz sızıntısı’ olduğu yönünde gelen ihbar, ekipleri harekete geçirdi. Tankerin güzergahında yol bir süre ulaşıma kapatıldı. Olay, Altın Ordu ilçesi Kumbaşı Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen …

Amasya’da Zirai Don Hasar Tespit Çalışmaları Sürüyor

Amasya’da kar yağışı ve sonrasında oluşan zirai don nedeniyle zarar gören arazilerdeki tespit çalışmalarını sürdürüyor. 10-12 Nisan tarihlerinde etkili olan kar yağışı ve don olayı çiçek açan meyve ağaçlarında büyük çapta zarara yol açtı. Ayrıca ürün …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir