TAV’ın sekiz havalimanı dünyanın en iyileri arasında

TAV Havalimanları, Skytrax Dünya Havalimanı Ödülleri’nde Başarılı Performans Sergiledi

TAV Havalimanları tarafından işletilen Almatı, Ankara Esenboğa, Batum, Medine, İzmir, Riga, Tiflis ve Üsküp havalimanları Skytrax tarafından düzenlenen ve yolcu oylarıyla belirlenen Dünya Havalimanı Ödülleri’nde en iyiler arasında yer aldı. Ankara Esenboğa 13 sıra yükselerek en iyi 100 havalimanı arasına girdi.

Havalimanı işletmeciliğinde Türkiye’nin lider markası konumunda olan TAV Havalimanları, Sekiz havalimanı ile Skytrax Dünya Havalimanı Ödülleri’nde önemli başarılara imza attı. Ödüller, İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen ve sektör temsilcilerini bir araya getiren Passenger Terminal Expo (PTE) etkinliğinde duyuruldu.

Ankara Esenboğa Havalimanı, bu yıl gösterdiği 13 sıra yükselişle dünyanın en iyi 100 havalimanı arasına girmeyi başardı. Medine Havalimanı ise 50. sıradaki yerini korudu.

Kazakistan Almatı Havalimanı, Orta Asya/CIS bölgesinin en iyi havalimanı seçilirken, 2024’te açılan dış hatlar terminali “Dünyanın En İyi Yeni Terminali” seçildi. Almatı, dünyanın en hızlı gelişen ikinci havalimanı olarak öne çıktı. Medine ise Orta Doğu bölgesinin en iyi havalimanı seçildi.

TAV Havalimanları’nın işlettiği İzmir Adnan Menderes, Tiflis, Batum, Üsküp ve Riga havalimanları da kendi bölgelerinde en iyi 10 havalimanı arasında yer aldı.

TAV Havalimanları Havalimanı İşletmelerinden Sorumlu Grup Başkanı Kürşad Koçak şunları söyledi: “TAV Havalimanları olarak 25. yılımızı kutluyor ve bu süre zarfında en iyi seyahat deneyimini sunmak için çaba harcıyoruz. Bu yıl sekiz havalimanımız Skytrax listesinde yer alırken Ankara Esenboğa ilk kez en iyi 100 havalimanı arasında yer aldı. Almatı’da açtığımız yeni terminal de dünyanın en iyisi seçildi. Geçen yıl sekiz ülkede 15 havalimanında 107 milyon yolcuya hizmet verdik. Bu başarıda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

Skytrax Dünya Havalimanı Ödülleri, dünya genelinde yapılan müşteri memnuniyeti anketleriyle belirleniyor. 500’den fazla havalimanı arasında müşteri hizmetleri ve tesisler değerlendirilirken, ödüller havalimanları için uluslararası mükemmellik standartları olarak kabul ediliyor.

TAV Havalimanları Hakkında

Havalimanı finansmanı, geliştirme ve işletmeciliğinde küresel bir marka olan TAV Havalimanları, 2024 yılında 107 milyon yolcuya hizmet verdi. Şirket, Türkiye, Kuzey Makedonya, Gürcistan, Kazakistan, Tunus, Letonya, Suudi Arabistan ve Hırvatistan’da sekiz ülkede 15 havalimanında faaliyet gösteriyor. TAV Havalimanları, duty-free, yiyecek-içecek, yer hizmetleri, bilişim, özel güvenlik ve ticari alan yönetimi gibi alanlarda entegre hizmet sunmaktadır. Şirketin hisseleri Borsa İstanbul’da işlem görmekte olup BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer almaktadır. Şirket, 2050 yılına kadar net sıfır emisyon hedefiyle faaliyet göstermeyi planlamaktadır.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Bilim insanları cevapladı: ‘Şeytan Kulesi’ gerçekten taşlaşmış dev bir ağaç mı?

Wyoming’deki ünlü doğal oluşum Şeytan Kulesi’nin taşlaşmış bir ağaç olduğu yönündeki iddialar sosyal medyada gündem oldu. Ancak bilim insanlarına göre bu iddia, jeolojik verilerle çelişiyor. Şeytan Kulesi’nin kökenine dair gerçekler haberimizde.

Google’a rakip oldular! Mercedes, BMW ve Volkswagen’den dikkat çeken ortaklık

Aralarında Mercedes-Benz, BMW ve Volkswagen’in de olduğu Almanya otomotiv sektörünün önde gelen 11 şirketi, yeni nesil araç yazılımlarında Google gibi teknoloji devleriyle rekabet edebilmek için güçlerini birleştirdi.

HIV/AIDS’e karşı tıpta dev ilerleme: ABD koruyucu aşıyı onayladı!

HIV virüsüne karşı koruyucu olarak geliştirilen Lenacapavir iğnesinin kullanımı ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onaylandı.

Bilek güreşi branşında Kayseri’ye 45 madalya

Bu yıl 45 madalya alınan bilek güreşi branşında önemli derecelere imza atan sporcular; Kayseri Gençlik ve Sporİl Müdürü Ali İhsanKabakcı’yı ziyaret etti.

Hafıza kapasitesinin anahtarı hücreler keşfedildi

Yıllardır hafıza ve düşüncenin mimarları olarak yalnızca nöronlara odaklanan bilim dünyası, yeni bir çalışmayla bu anlayışı sorgulatacak bir bulguya ulaştı. Mayıs ayında PNAS dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, yıldız şeklindeki beyin hücreleri olan astrositler, beynin devasa hafıza depolama kapasitesinden sorumlu olabilir.

Yapay bebek tartışması alevlendi: Şirketin yeni ürünü ‘midemi bulandırıyor’

Bilim dünyasından ve kamuoyundan gelen tepkiler çığ gibi büyüyor. 25 yaşındaki Kian Sadeghi tarafından kurulan genetik test girişimi Nucleus Genomics, “Nucleus Embryo” adını verdiği yeni ürünüyle tepkilerin odağına oturdu. Şirketin iddiasına göre bu …