Mali Müşavirlerin Sorunları ve Çözüm Önerileri

Kayseri Muhasebeciler Odası Başkanı, Mali Müşavirlerin Yaşadığı Sorunları Gündeme Taşıdı

Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali Yedikaya, mali müşavirlerin son yıllarda karşılaştığı sorunların mesleğin sürdürülebilirliğini tehlikeye soktuğunu belirtti. Başkan Yedikaya, çözüm önerilerini paylaştı.

Ali Yedikaya, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) sistemlerinde bulunan bilgilerin meslektaşlardan tekrar talep edilmesinin gereksiz iş yükü oluşturduğunu vurgulayarak, “Analitik tabloların hazırlanması gibi zaman alıcı süreçler, zaten yoğun olan meslektaşlarımızın işlerini daha da zorlaştırıyor. Bu süreçlerin dijital dönüşüm gerekliliklerine uygun olarak basitleştirilmesi gerekiyor” dedi. Yedikaya ayrıca, Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan tebliğlerin ve değişen oranların meslektaşlar üzerindeki stresi artırdığını belirterek, “Yeni sistemlere ve oranlara adapte olurken, mükellefleri bilgilendirmek zorundayız. Ancak, incelemelerde mükerrer bilgiler istenmesi ve süreçlerin karmaşıklaştırılması, meslektaşlarımızın tükenmişlik hissetmesine sebep oluyor” diye ekledi.

Yedikaya, GİB sistemlerindeki verilerin tekrar talep edilmesinin sona erdirilmesi gerektiğini belirterek, analitik tablolar için ortak standartlar oluşturulması ve dijital araçlarla sürecin kolaylaştırılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca incelemelerin prosedür odaklı değil, verimli ve sonuç odaklı bir şekilde yapılması gerektiğini ifade etti.

Son olarak, Başkan Yedikaya yetkililere seslenerek, “Mali müşavirler olarak, iş dünyasının sürdürülebilirliği için önemli bir rol üstleniyoruz. Ancak bu rolü yerine getirebilmek için üzerimizdeki yüklerin hafifletilmesi gerekiyor. Meslektaşlarımızın maruz kaldığı tükenmişlik sadece bireysel bir sorun değil, aynı zamanda ülke ekonomisinin öncelikli konularından biri olmalıdır” şeklinde konuştu. – KAYSERİ

Related Posts

Liste değişti: Tarım Bakanlığı sahte markaları ifşa etti!

Tarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesini güncelledi. Yeni listede peynirden zeytinyağına kadar birçok üründe taklit ve tağşiş tespit edildi.

Avrasya Tüneli, dünyada Mavi Nokta Sertifikası alan ilk proje oldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrasya Tüneli’nin dünyada Mavi Nokta Ağı Sertifikası’nı alan ilk ulaştırma projesi olduğunu duyurdu. Bakan Uraloğlu, “Ülkemizden de ilk defa bir proje Mavi Nokta Ağı Sertifikası aldı. Avrasya Tüneli aynı zamanda dünya genelinde sertifikasyon sürecini başarıyla tamamlayan ilk dört projeden biri oldu.” dedi.

Konya’da don felaketi: Kiraz ve meyve bahçeleri büyük zarar gördü

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Konya Akşehir’de don nedeniyle meyve ağaçlarında yüzde 90’a varan zarar meydana geldiğini belirterek, üreticinin desteklenmesi çağrısında bulundu. Özellikle badem, ceviz, kayısı ve kiraz bahçeleri ağır hasar aldı.

SGK uzmanı açıkladı: Bu hastalıklara sahip olanlara erken emeklilik hakkı tanınıyor

Sosyal Güvenlik uzmanı İsa Karakaş’ın Türkiye Gazetesi’nde yazmış olduğu köşe yazısında, psikolojik hastalıkları bulunan sigortalılar için malulen veya engelli erken emeklilik imkanlarının bulunduğuna dikkat çekti. Birçok hastalık, yaş şartı aranmaksızın emeklilik hakkı sağlıyor. İşte konuya dair tüm detaylar…

Bakan Kurum hasar tespit çalışmalarındaki son durumu paylaştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum hasar tespit çalışmalarındaki son durumu paylaştı.

Petrol fiyatlarındaki gerilemenin Türkiye’nin enerji faturasını hafifleteceği öngörülüyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın “kurtuluş günü” olarak nitelendirdiği 2 Nisan’dan bu yana Brent petrol yüzde 10,5 düşerek yaklaşık 7,8 dolar, WTI ham petrol ise yüzde 10,7 azalarak yaklaşık 7,6 dolar değer kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir